Polévka z dýně

17.09.2014 15:27

Dužina ze žluté dýně /hokaida/      1 000g

Cukr            1 lžíce

Mléko          1 litr

Hladká mouka     250g

Olej             50g

            Sůl                   

Technologický postup:

Dýni nakrájíme na kousíčky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Mléko přivedeme k varu, přidáme k dýni, ocukrujeme, osolíme. Zahustíme světlou jíškou připravenou z oleje a mouky, převaříme a ihned podáváme /pro zjemnění můžeme použít smetanu 12%/. Tato polévka je lehce stravitelná a výživově velmi hodnotná.   

 

Kontakt

MATEŘSKÁ ŠKOLA STĚBOŘICE MATEŘSKÁ ŠKOLA, příspěvková organizace
STĚBOŘICE čp. 57
747 51
+420 553 661 014 skolka.steborice@seznam.cz